Albert kekszes süti (csíkos kekszes süti)

Albert kekszes süti (csíkos kekszes süti)

Hétvégén vendégeket vártam ebédre ... és hát a finom ebéd után persze, hogy kell egy kis desszert is :) Két félét készítettem : az egyik ez a könnyen elkészíthető kekszes sütemény, ami szerintem csoda jól nézz ki és nagyon finom. A másik sütemény pedig a Rákóczi túrós lett (nem sokára hozom a receptet) :) Erről a csíkos kekszről pedig a következő jutott az eszembe: 24 évvel ezelőtt október végén volt az esküvőm ... a legelső közös karácsonyra én akartam a süteményeket megsütni, pedig igazából még főzni sem tudtam :) Diós, mákos beiglit és ezt a csíkos kekszet készítettem el ... ezek voltak a legelső süteményeim ... !

8 személyre

  • Hozzávalók:
  • 2 csomag nagy Albert keksz (vagy 4 cs. kicsi)
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 0.5 dl fekete kávé
  • 0.5 liter tej
  • 2 csomag csokipudingpor (főzős)
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A pudingport, a kakaóport, a cukrot szárazon összekeverjük.

Egy lábosban a margarint felolvasztjuk a kávés tejben, majd hozzáadjuk a cukros kakaóporos pudingpor keveréket. Besűrűsödésig főzzük.

A kekszeket egyenként megkenve összeragasztjuk (mint a méteres süteménynél).

Pudinggal összeragasztott rudat alufóliába csomagolva a hűtőbe betesszük kb. 1 napra, hogy megpuhuljon a keksz. A másik csomag kekszet is így készítjük el.

Másnap a hűtőből elővesszük, alufóliából kicsomagoljuk és ferdén szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!