Alföldi kolbászos-tojásos lecsó recept

Alföldi kolbászos-tojásos lecsó
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2658

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon ritkán főzök lecsót, de annál szívesebben fogyasztjuk, mert a szezonban csakis jó minőségű paprikát használok hozzá.

1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 1 kg tv paprika
  • 3 db húsos paradicsom
  • 1 db kápiapaprika
  • 1 db csípős kosszarvú paprika (aki szereti)
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 ek jó minőségű fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 5 db füstölt szalonnabőrke az ízesítésre (vagy 6 db)
  • 0 kevés őrölt feketebors
  • 1 szál házikolbász
  • 5 db tojás

Elkészítés

A paprikákat kicsumázzuk, majd megmossuk és felkarikázzuk. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héjukat, majd felkockázzuk. A hagymát lehéjazzuk, megmossuk, felkockázzuk, és az olajat egy lábasban felhevítjük, majd rádobjuk a hagymát, és közepesen sárgára pirítjuk. Jó minőségű fűszerpaprikával megszórjuk, majd a kockázott paradicsomot belerakjuk és a paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, a bőrkét rádobjuk, jól összekeverjük, és lefedve félpuhára főzzük közepes hőmérsékleten, majd a kolbászt is belekarikázzuk és 5 percig így főzzük.

A tojásokat felütjük, villával jól felverjük, kicsit megsózzuk, azután a lecsóra öntjük. Addig kevergetjük, míg összeáll a tojás benne. A szalonnabőrkét eltávolítjuk.

Azonnal tálaljuk, friss bagettel vagy kenyérrel.


Alföldi kolbászos-tojásos lecsó

Alföldi kolbászos-tojásos lecsó

Nagyon ritkán főzök lecsót, de annál szívesebben fogyasztjuk, mert a szezonban csakis jó minőségű paprikát használok hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Alföldi kolbászos-tojásos lecsó recepthez

thumb
Receptvarázs - 2013. szeptember 26. 12345
Kedves Zsuzsa! Kiegészítettük a receptedet!
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 24. 12345
Hozzávalók:1 kg tv paprika,3 db húsos paradicsom,1 db kápiapaprika,1 db csípős kosszarvúpaprika,( Aki szereti )1 nagyobb vöröshagyma,1 ek jóminőségű fűszerpaprika, só ízlés szerint, 5-6 db füstölt szalonnabőrke az ízesítésre,kevés őrölt feketebors,1 szál házikolbász,5 db tojás.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. szeptember 24. 12345
Kedves Receptvarázs!Megint dataerror jelentkezett,ezért hiányos a feltöltés!