Alma fahéjas bundában recept

Alma fahéjas bundában
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2732

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ősszel nálunk elmaradhatatlan a palacsintatésztába kisütött almaszelet, melyet még forrón, fahéjas-cukorba alaposan beleforgatok.

2 személyre

  • 3 db édes alma
  • 2 db tojás (közepes)
  • 1.5 dl tej
  • 1.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • egy csipet só
  • liszt (amennyit majd felvesz)
  • 0.5 db citrom leve
  • 5 dl 5 dl olaj a sütéshez

Forgatáshoz:

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.

Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.

Ezután keverjük hozzá a tejet, és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.

Közben egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat.

Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.

Ezután mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön)

Egy tálcán (vagy nagyobb tányérba) keverjük össze cukrot és az őrölt fahéjat.

A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón, forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor a fahéjas cukorban megforgatott almaszeleteket langyosan kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá még fahéjas-vaníliás öntetet is.


Alma fahéjas bundában recepthez kapcsolódó receptek

Alma fahéjas bundában

Alma fahéjas bundában

Ősszel nálunk elmaradhatatlan a palacsintatésztába kisütött almaszelet, melyet még forrón, fahéjas-cukorba alaposan beleforgatok.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés