Almaborban sült pisztráng almával recept

Almaborban sült pisztráng almával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2109

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pikáns, mutatós vendégváró a zöldségekkel és a fanyar almával együtt sütött szivárványos pisztráng.

4 személyre

  • 150 g édeskömény vékonyra szeletelve
  • 125 g póréhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 db fanyar desszertalma meghámozva, kockára vágva
  • 4 db szivárványos pisztráng (kb. 250 g/db)
  • 300 ml száraz almabor
  • 4 evőkanál félzsíros tejszín
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • összevágott, friss petrezselyem és metélőhagyma, friss turbolyahajtások és citromgerezdek ízlés szerint

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190 °C- ra (gázsütő: 5. fokozat).

Rakjuk le az édesköményt, a póréhagymát és az almát egy lapos, tűzálló tál vagy tepsi aljára, amely elég nagy ahhoz, hogy a hal egy rétegben elférjen rajta. Tegyük rá a halat, sózzuk, borsozzuk bőségesen, és öntsük rá az almabort. Szorosan zárjuk le, és süssük 15-20 percig, amíg a pisztráng megpuhul és omlós lesz.

Tegyük a pisztrángot előmelegített tálalótálba, fedjük le fóliával, és tartsuk melegen.

Öntsük át a tepsiben maradt lét egy kis lábasba, forraljuk fel, majd mérsékelt lángon, csendesen főzzük 5 percig, amíg a folyadék egy része elfő. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és keverjük bele a tejszínt.

Tálaljuk a halat a fűszernövényekkel meghintve, merjük mellé a mártást, és díszítsük citrommal.

Tipp:

A tálaláshoz: Sárgarépával és burgonyapürével köríthetjük.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1667 kJ (397 kcal),
Szénhidrát 9 g,
Fehérje 50 g,
Zsír 16 g (ebből telített zsír 4 g)


Almaborban sült pisztráng almával recepthez kapcsolódó receptek

Almaborban sült pisztráng almával

Almaborban sült pisztráng almával

Pikáns, mutatós vendégváró a zöldségekkel és a fanyar almával együtt sütött szivárványos pisztráng.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés