Almacharlotte recept

Almacharlotte

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
919

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régebben gyakran használtak sütéshez egy kerek, sima falú, magas peremű formát, amit charlotte-nak neveztek. Az ebben készített ételekhez aztán hozzátették a sütőforma nevét is.

4 személyre

  • 1 kg alma
  • 4 evőkanál cukor
  • 0.5 kiskanál őrölt fahéj
  • 12 dkg mazsola
  • 4 dkg darabolt mandula
  • 2 evőkanál rum
  • 12 dkg vaj
  • kb. 8 szelet fehér kenyér
  • porcukor

Elkészítés

Mossuk meg az almát, hámozzuk meg, és vájjuk ki a magházát. Szeleteljük fel. Az almaszeleteket, a cukrot, a fahéjat,a mazsolát, a mandulát és a rumot keverjük össze egy tálban, és hagyjuk 1 óra hosszat állni.

Közben 2 kiskanálnyi híján olvasszuk meg a vajat. Csurgassuk a kenyérszeletekre. A maradék vajjal kenjünk ki egy tepsit vagy tűzálló tálat.

A tál alját és oldalát rakjuk ki a kenyérszeletek kb. háromötödével, kenjük rá a tölteléket, és borítsuk be a maradék kenyérszeletekkel.

Süssük előmelegített sütőben körülbelül 50 percig. Borítsuk ki, és tálaljuk hidegen vagy melegen. Díszítésképpen szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180°C
Gáz: 2-3. fokozat


Almacharlotte

Almacharlotte

Régebben gyakran használtak sütéshez egy kerek, sima falú, magas peremű formát, amit charlotte-nak neveztek. Az ebben készített ételekhez aztán hozzátették a sütőforma…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés