Almafánk recept

Almafánk
2.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
6551

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mi almafánk - szüretelhetjük az elismerést!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 dkg élesztő
  • 2.5 evőkanál porcukor
  • 5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 dkg puha vaj
  • 70 dkg alma
  • olaj
  • fahéjas porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

Az élesztőt és fél evőkanál cukrot elkeverünk 0,5 dl tejjel, majd meleg helyen felfuttatjuk.

A lisztet egy edénybe szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojásokat, a vajat és a maradék porcukrot, majd anynyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk, összegyúrjuk.

A letakart tésztát langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Ezután összedolgozzuk a lereszelt almával, majd enyhén kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle.

A fánkokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve, forrón tálaljuk.


Almafánk recepthez kapcsolódó receptek

Almafánk

Almafánk

A mi almafánk - szüretelhetjük az elismerést!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés