Almafelfújt recept

Almafelfújt
2 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1126

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almafelfújt, vagy valami hasonló, így is nevezhetném ezt az egyszerű, ám annál finomabb almás desszertet.

2 személyre

  • 2 db alma
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel.

A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával. (én két sor almát pakoltam rá) Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos-cukros masszát.

A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.


Almafelfújt recepthez kapcsolódó receptek

Almafelfújt

Almafelfújt

Almafelfújt, vagy valami hasonló, így is nevezhetném ezt az egyszerű, ám annál finomabb almás desszertet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés