Almahabos süti Aliz módra recept

Almahabos süti Aliz módra

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
azila

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1758

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy nagyon finom, könnyű almás süti - saját recept.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Linzerhez

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Ráma margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 kk. sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csipet só

Almahabhoz

  • 2 db tojásfehérje
  • 1 kg alma
  • 3 evők. cukor
  • 6 dkg étcsoki
  • 10 dkg mézespuszedli
  • fahéj

Elkészítés

A linzertésztához összekeverem a lisztet, a cukrot és a sütőport. A vajat elmorzsolom benne és a tojások sárgájával összegyúrom. Igyekszem gyorsan dolgozni, hogy ne nagyon melegedjen fel a kezemtől. ½ órára beteszem a hűtőszekrénybe pihenni.

Közben az almát meghámozom, lereszelem, a cukorral (az alma édességétől függően és ízlés szerint) és a fahéjjal megpárolom (fedő nélkül). Hagyom hűlni.

Egy A4-es nagyságú kisebb tepsibe beleszabok egy darab sütőpapírt, majd a tészta 2/3-át azon nyújtom ki. A papírral együtt könnyebb a tésztát a tepsibe emelni. 200 °C-ra előmelegített sütőben félig megsütöm. A maradék tésztába belereszelem a csokit, összegyúrom és beteszem a mélyhűtőbe.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem a 2 ek. cukorral és a langyosra hűlt almapépet lazán beleforgatom.

Az elősütött tésztára rámorzsolom a mézespuszedlit (nem kell nagyon apróra) és ráöntöm az almahabot. A tetejére reszelem a csokis linzertésztát és 200 °-os sütőben kb. 20 percig sütöm.

Tipp:

Mi melegen ettük fagyival, de ez már igazán túlzás volt, mert önmagában is nagyon finom.


Almahabos süti Aliz módra

Almahabos süti Aliz módra

Egy nagyon finom, könnyű almás süti - saját recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés