Almaleves recept

Almaleves
3.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1073

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a különböző almafajták savanyúsága eltérő, az almalevest feltétlenül kóstoljuk meg, és szükség szerint több vagy kevesebb cukrot használjunk hozzá.

4 személyre

  • 50 dkg alma
  • 1 db citrom
  • 1 l víz
  • 0.25 kiskanál őrölt fahéj
  • 7 dkg cukor
  • 2 dl almamust
  • 2 dkg kukoricakeményítő
  • 1 db tojássárgája
  • kis habcsókok

Elkészítés

Mossuk meg az almát, és vágjuk darabokra. Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, és reszeljük le a héját.

Forraljuk fel a vizet az almával, a fahéjjal, a citromhéjjal és a cukorral együtt, és főzzük közepes hőfokon kb. 6 percig, hogy az alma megpuhuljon.

Szitán törjük át a keveréket. Adjuk hozzá a mustot, és forraljuk fel. Keverjük el a kukoricakeményítőt 1 evőkanál hideg vízben, majd öntsük a levesbe.

Verjük fel a tojássárgáját, és keverjük a levesbe. Azonnal vegyük le a tűzhelyről.

Merjük ki leveses tálakba, és kis habcsókokkal tálaljuk.

Tipp:

Más változat: Habcsók helyett adhatunk hozzá kockára vágott fehér kenyeret is, amelyet kevés vajban aranysárgára pirítunk, és a levesre szórunk. Másik lehetőség, hogy 5 evőkanál tejberizst keverünk a levesbe.


Almaleves

Almaleves

Mivel a különböző almafajták savanyúsága eltérő, az almalevest feltétlenül kóstoljuk meg, és szükség szerint több vagy kevesebb cukrot használjunk hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés