Almamártás recept

Almamártás

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1102

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Főtt, és sült húsok mellé kínáljunk almamártást.

4 személyre

  • 6 db alma
  • cukor (v. édesítőszer)
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • víz

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.

Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.

Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.


Almamártás recepthez kapcsolódó receptek

Almamártás

Almamártás

Főtt, és sült húsok mellé kínáljunk almamártást.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés