Almamártás recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Főtt, és sült húsok mellé kínáljunk almamártást.
- 6 db alma
- cukor (v. édesítőszer)
- 4 db szegfűszeg
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 db citrom leve és reszelt héja
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl főzőtejszín
- víz
Elkészítés
Az almákat hámozzuk meg, a magházukat távolítsuk el, majd vágjuk fel vékony kis kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tegyük bele szegfűszeget és a fahajat, reszeljük bele a citromhéját, és nyomjuk bele a levét.
Addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul. (ez kb. 15 perc)
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk az almához. Kevergetve főzzük még pár percig, hogy kellően besűrűsödjön a szósz, majd hűtsük ki langyosra.
Tálaláskor az elkészült almaszószt kínálhatjuk sült és főtt húsok mellé, de csak úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.