Almarózsa recept

Almarózsa
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
4048

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Régóta kacérkodom a dekoratív Almarózsa elkészítésével, most végre rászántam magam és megszületett. Elsőre így sikerült:). Piros héjú almával váltakozva talán még szebb. Aki szereti a fahéj ízét, fahéjas porcukorral hintse meg.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 csomag bolti vajas leveles tészta (25 dkg)
  • 8 db nagy zöldalma
  • 1 liter víz
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés

Az almákat megmossuk, tetejét-alját levágjuk, azt megesszük, a többi részét 8-8 vékony karikára szeljük, a magházakat kiszúrjuk. A vizet felforraljuk, beleszórjuk a 4 evőkanál cukrot, majd 2-3 percre beletesszük az almaszeleteket. Ennyi idő alatt könnyen feltekerhetővé puhulnak. Beleöntjük a citrom levét, majd hideg vízbe állítva az edényt hűlni hagyjuk.

A kellően puha, de nem szétfőtt almakarikákat alaposan lecsepegtetjük. A citromos almalevet ásványvízzel a háromszorosára hígítjuk, üvegkancsóban az asztalra helyezzük és megisszuk:). Közben a vajas tésztát lisztezett asztalon vagy deszkán gáztepsi nagyságúra nyújtjuk. Megszórjuk a 3 evőkanál cukor és vanillin cukor keverékével, nyújtófával kissé belesodorjuk. Derelyevágóval 8 darab kb. 3 cm széles csíkra vágjuk.

A 8-8 almaszeletet kevés átfedéssel ráfektetjük, hogy legalább a fél felső körszelet ne érintkezzen a tésztával, majd jobb kezünk felől balra feltekerjük - se nem szorosan, se nem lazán. A tészta végét félbetört fogvájóval rögzítjük, talpukra állítva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, felül kissé széthúzogatjuk az almarózsa szirmokat. Forró, 220 fokos sütőben 30 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintjük.


Almarózsa recepthez kapcsolódó receptek

Almarózsa

Almarózsa

Régóta kacérkodom a dekoratív Almarózsa elkészítésével, most végre rászántam magam és megszületett. Elsőre így sikerült:). Piros héjú…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almarózsa recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. október 21.
Nagyon klassz zöld almából is. Gratulálok Márti! Én legközelebb Sárga őszibarack befőttel próbálom ki. Az még kevesebb időt vesz igénybe. Üdv.: ibi
thumb
vajdamarta - 2011. október 21.
Ezt régebben készítettem zöldalmából. Igazán sikeres süti:)