Almarózsa recept

Almarózsa
2 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2764

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Első alkalommal készítettem ezt a szemet gyönyörködtető, és most már tudom, hogy finom süteményt. Igen jó vendégváró. Más gyümölccsel is elkészíthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • 3 szem közepes savanykás alma
  • ízlés szerint, cukor, fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg vaj vagy ráma margarin
  • 2 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, kicsumázzuk. Meghámozni nem kell! Vékonyan (2-3 mm) felszeleteljük, citromos vízbe tesszük, majd ebbe a vízbe teszünk ízlés szerint cukrot, és fahéjat, és a vaníliás cukrot. Feltesszük főni. Vigyázva főzzük, csak 3-4 percig, a forrástól számítva, hogy az almák puhák, formázhatók legyenek, de ne főjenek szét.

Amikor kész az alma, lecsepegtetve, egy tányérra kitesszük hűlni. A vajat vagy a margarint felolvasztjuk. A kiolvasztott leveles tésztát vékonyra elsodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk fahéjas porcukorral, majd derelyevágóval 3 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkok ne legyenek szélesebbek, ezt már tapasztalatból tudom.

Sorba rakjuk az almaszeletekkel, és szorosan feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd előmelegített sütőben, szép pirosra sütjük. Amikor kisültek, még forrón átkenjük baracklekvárral, majd amikor már kihűlt gyengén porcukrozzuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Almarózsa recepthez kapcsolódó receptek

Almarózsa

Almarózsa

Első alkalommal készítettem ezt a szemet gyönyörködtető, és most már tudom, hogy finom süteményt. Igen jó vendégváró. Más gyümölccsel is elkészíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almarózsa recepthez

thumb
ibi1950 - 2011. november 07.
Kedves Mária! Igazán nincs miért köszönetet mondani. Mi köszönjük, hogy kipróbálják receptjeinket, és azt, hogy jelzik, hogy jó. További sok sikert a sütésben, főzésben. ibi1950
Mária - 2011. november 07.
Köszönöm ezt az isteni receptet,amilyen jól néz ki olyan finom is.Mindenkinek ajánlom.
thumb
ibi1950 - 2011. október 20.
Kedves Évike! Amennyiben közepes almából készíted, akkor sikerülni fog. Az almaszeleteket fektetni kell a tésztára, tehát a héjas széle van felül, és nem baj ha egy kicsit kilóg. Körülbelül 5-6 almaszelet fér el egy tésztacsíkon. Remélem sikerülni fog. Üdv.: ibi1950
évike - 2011. október 20.
nemertem. Egy almaszelet hosszabb mint 3 cm és vagy alul, vagy felül ki lóg a tésztacsíkból, viszont ez a képen nem látszik. Tehát hogy csinálod ??
thumb
ibi1950 - 2011. október 16.
Sajnálom, hogy nem a legjobban sikerült a kép, mert tényleg úgy néznek ki, mintha rózsák lennének. ibi1950