Almás-áfonyás süti recept

Almás-áfonyás süti

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
908

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almás-áfonyás süti recept

4 személyre

  • 22 dkg olvasztott rama
  • 30 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1.8 dl tejföl
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 2 kiskanál vaníliakivonat
  • 30 dkg liszt
  • 2 kiskanál sütőpor

A töltelékhez:

  • 5 dkg Rama
  • 22 dkg cukor
  • 2.5 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 8 db alma
  • 14 dkg áfonya

A bevonathoz:

  • 40 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 0.8 dl forró víz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A Ramát összekeverjük a cukorral, a tojással, a tejföllel, a citromhéjjal és a vaníliával, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és összedolgozzuk.

A tésztát 6 kisebb kuglófformába kanalazzuk, 40-45 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), majd félretesszük hűlni.

A töltelékhez a Ramát a cukorral, a tejszínnel és a vaníliával közepes lángon addig hevítjük, míg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd nagy lángon összeforraljuk. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott almát, és időnként megkeverve 20-25 percig főzzük.

Ekkor átöntjük egy másik edénybe, a vaníliarudat eltávolítva hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzáadjuk az áfonyát.

Az almás-áfonyás tölteléket a kuglófok mélyedéseibe kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy a keverék megdermedjen.

A bevonathoz a porcukrot kikeverjük a citromlével és a vízzel, és meglocsoljuk vele a sütiket.


Almás-áfonyás süti recepthez kapcsolódó receptek

Almás-áfonyás süti

Almás-áfonyás süti

Almás-áfonyás süti recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés