Almás-almaboros csirkemell recept

Almás-almaboros csirkemell
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2995

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkemellszeleteket pompás tejszínes mártással tálaljuk, amely almabor ízű, és barna cukorral karamellizált almát tartalmaz.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 db mogyoróhagyma
  • 2 db piros héjú kemény alma
  • 2 db csirkemell
  • 1.5 dl száraz almabor
  • 2 kiskanál Worcester szósz
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • só és fekete bors
  • 0.5 evőkanál barna cukor

Elkészítés

Serpenyőben vagy lábosban alacsony hőfokon felmelegítjük az olajat és a vajat.

A hagymát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A serpenyőbe tesszük, a hőmérsékletet kissé megemeljük, és 3–4 perc alatt időnként megkeverve puhára pároljuk.

Közben az almát megmossuk, szárazra töröljük és négyfelé vágjuk. A magházakat eltávolítjuk, és az almanegyedeket felszeleteljük. A hagymához tesszük és megszórjuk a barnacukorral. Viszonylag magas hőfokon addig pirítjuk, míg a cukor megolvad és a keverék aranybarna színű lesz. Hússütő lapáttal kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

Szükség esetén még egy kis olajat teszünk a serpenyőbe. Beletesszük a csirkemelleket és viszonylag magas hőfokon kb. 6 percig sütjük, míg aranybarna színt nem kap, közben egyszer megfordítjuk a húsdarabokat.

Az almabort a húsra öntjük. Felforraljuk, és a csirkemelleket fedő nélkül, időnként megkevergetve, egyszer megfordítva 8–10 percig pároljuk, míg jól át nem sülnek. Erről úgy győződhetünk meg, hogy beleszúrunk egy hústűt: ha átlátszó lé jön a húsból, akkor átsült.

Amíg a hús készül, a Worcester szószt és a tejszínt összekeverjük, megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáadjuk a hagymát meg az almát, és még 1–2 percig melegítjük, de már nem forraljuk.

Tipp:

A csirkemellfilét mikrohullámú sütőben héjában főtt krumplival szolgáljuk fel. De jól illik hozzá a rizs vagy a vajjal elkevert főtt tészta, a zöld saláta vagy valamilyen főzelék is. A mártás almabor helyett száraz fehérborral vagy erőlevessel is elkészíthető. Kemény húsú almát használjunk, amely főzés közben nem esik szét. A mikrohullámú sütőben héjában megfőzött burgonya gyorsan elkészíthető köret. Két egyforma nagyságú burgonyát több helyen szurkáljunk meg. Egy darab papírtörlőn tegyük a készülék forgótányérjára, és a legmagasabb fokozaton süssük 6–8 percig. Félidőben fordítsuk meg. Csomagoljuk alufóliába és 3–4 percig hagyjuk állni.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 495 kcal/2079 kJ energia, 28 g szénhidrát, 40 g fehérje, 23 g zsír (ebből 11 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Almás-almaboros csirkemell recepthez kapcsolódó receptek

Almás-almaboros csirkemell

Almás-almaboros csirkemell

A csirkemellszeleteket pompás tejszínes mártással tálaljuk, amely almabor ízű, és barna cukorral karamellizált almát tartalmaz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés