Almás-diós muffin búzakorpával recept

Almás-diós muffin búzakorpával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1002

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almás-diós muffin búzakorpával recept - Könnyű, de fenséges muffin. A receptben szereplő mennyiségekből hatalmas adagot kapunk, ezért a maradékot lefagyaszthatjuk, esetleg meglephetjük vele a munkatársakat, a családtagokat vagy a barátokat.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 30 dkg liszt (egészséges változathoz teljes kiőrlésű liszt, vagy zabpehelyliszt)
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 3.5 dl félzsíros tej
  • 4 db tojás
  • 14 dkg barna cukor (vagy 20 dkg eritritol/nyírfacukor)
  • 8 evőkanál repceolaj
  • 2 kiskanál vaníliaaroma
  • 16 dkg étkezési búzakorpa
  • 35 dkg meghámozott és lereszelt savanyú alma
  • 12 dkg aprított dió
  • 15 dkg mazsola

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük az első hat hozzávalót. Egy másik edényben összedolgozzuk a tejet, a tojást, a barna cukrot, az olajat és a vaníliát, majd az első tál tartalmát ebbe lazán belekeverjük. Végül beleforgatjuk a maradék összetevőket is.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük az elkészített masszával. 180 °C-on 18-22 percig sütjük (ha a közepébe fogpiszkálót szúrunk, kihúzva tiszta marad). A muffinokat 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk, majd sütőrácsra helyezzük.

Tápértékadatok:
Adagonként 220 kalória, 9 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 36 mg koleszterin, 200 mg nátrium, 32 g szénhidrát, 4 g rost, 6 g fehérje

Almás-diós muffin búzakorpával recepthez kapcsolódó receptek

Almás-diós muffin búzakorpával

Almás-diós muffin búzakorpával

Almás-diós muffin búzakorpával recept - Könnyű, de fenséges muffin. A receptben szereplő mennyiségekből hatalmas adagot kapunk, ezért a maradékot lefagyaszthatjuk, esetleg meglephetjük vele a munkatársakat, a családtagokat vagy a barátokat.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés