Almás-diós muffin búzakorpával recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Almás-diós muffin búzakorpával recept - Könnyű, de fenséges muffin. A receptben szereplő mennyiségekből hatalmas adagot kapunk, ezért a maradékot lefagyaszthatjuk, esetleg meglephetjük vele a munkatársakat, a családtagokat vagy a barátokat.
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 30 dkg liszt (egészséges változathoz teljes kiőrlésű liszt, vagy zabpehelyliszt)
- 2 kiskanál sütőpor
- 2 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál só
- 0.5 kiskanál szódabikarbóna
- 0.25 kiskanál őrölt szerecsendió
- 3.5 dl félzsíros tej
- 4 db tojás
- 14 dkg barna cukor (vagy 20 dkg eritritol/nyírfacukor)
- 8 evőkanál repceolaj
- 2 kiskanál vaníliaaroma
- 16 dkg étkezési búzakorpa
- 35 dkg meghámozott és lereszelt savanyú alma
- 12 dkg aprított dió
- 15 dkg mazsola
Elkészítés
Egy nagy tálban összekeverjük az első hat hozzávalót. Egy másik edényben összedolgozzuk a tejet, a tojást, a barna cukrot, az olajat és a vaníliát, majd az első tál tartalmát ebbe lazán belekeverjük. Végül beleforgatjuk a maradék összetevőket is.
A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt sütőformákat háromnegyedig töltjük az elkészített masszával. 180 °C-on 18-22 percig sütjük (ha a közepébe fogpiszkálót szúrunk, kihúzva tiszta marad). A muffinokat 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk, majd sütőrácsra helyezzük.