Almás-fahéjas muffin recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Ez a fahéjas muffin a hozzáadott almával, pekándióval és kókusszal kimondottan tápláló. A puha és rendkívül ízletes sütiket olajjal kikent vagy muffinpapírral bélelt sütőformákban egyaránt elkészíthetjük. Zsiradék nélkül!
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 11 darabhoz:
- 6 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 5 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 db tojás
- 1.2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 2 kiskanál sütőpor
- 0.5 kiskanál só
- 0.5 kiskanál őrölt fahéj
- 1 db közepes savanykás alma meghámozva és vékony szeletekre vágva
- 6 dkg felaprított pirított pekándió
- 4 evőkanál kókuszreszelék
Mázhoz:
- 13 dkg porcukor
- 2 evőkanál cukrozatlan almalé
Elkészítés
Egy nagy edényben a vajat és a cukrot habosra verjük, beledolgozzuk a tojást, majd a tejet is. Összekeverjük a lisztet, sütőport, a sót, továbbá a fahéjat, és lazán összedolgozzuk az első tál tartalmával. A masszába végül beleforgatjuk az almát, a pekándiót és a kókuszreszeléket.
A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt formákat háromnegyedig töltjük az elkészült masszával. 200 °C-on 15-20 percig sütjük (akkor készült el, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). Mielőtt a muffinokat sütőrácsra helyeznénk, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk. A máz összetevőit csomómentesre keverjük, majd a muffinokra permetezzük. Melegen tálaljuk.
Tápértékadatok:
Adagonként 243 kalória, 10 g zsír (eből telített zsír 4 g), 32 mg koleszterin, 240 mg nátrium, 37 g szénhidrát, 1 g rost, 3 g fehérje.