Almás-karamelles fordított süti recept

Almás-karamelles fordított süti
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
8426

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Közepes tepsire való adag. Alma helyett készülhet ananászból, nyers sárga- vagy őszibarackból, szilvából, szőlőből, nektarinból is.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg barna nád kristálycukor (ha nincs, jó a sima kristálycukor is)
  • 3 db nagy alma
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 db tojás szétválasztva
  • 12 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 csipet só
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg krirstálycukor

Elkészítés

A meghámozott almákból 3x4 vastag szeletet vágunk, a közepüket kiszúrjuk. Enyhén ecetes vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg felhasználásig. Serpenyőben megolvasztjuk az 5 dkg vajat, barnára, folyósra karamellezzük benne a nádcukrot, de ne égessük el! Tepsibe öntjük, kirakjuk a lecsepegtetett almakarikákkal. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Kisebb tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét, nagyobb tálban habosra keverjük a 15 dkg vajat a 15 dkg kristálycukorral, majd a tojássárgákkal, a citromhéjjal és a citrom levével. Ezután a habot lazán beleforgatjuk. Beleszitáljuk a liszttel elvegyített sütőport és a sót is. Óvatosan elkeverjük, az almára kanalazzuk, elsimítjuk. A forró sütő középső rácsára tesszük, 35-40 percig sütjük.

Ha kész, tálcát borítunk a tetejére, és még forrón ráfordítjuk a süteményt, hogy az almás része legyen felül. A nem fogyózók vaníliás fagyi gömbökkel, parféval, esetleg pudinggal tálalják, de mi így, natúr szeretjük. Jó étvágyat kívánok!

Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Almás-karamelles fordított süti recepthez kapcsolódó receptek

Almás-karamelles fordított süti

Almás-karamelles fordított süti

Közepes tepsire való adag. Alma helyett készülhet ananászból, nyers sárga- vagy őszibarackból, szilvából, szőlőből, nektarinból is.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés