Almás-kókuszos torta recept
Beküldő: Zera Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Az alma és a kókusz bizarr párosítása!! :)
- Hozzávalók a piskótához:
- 12.5 dkg puha vaj
- 10 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 2 db egész tojás + 3 tojás sárgája
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál víz
- 17 dkg finomliszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 10 gr sütőpor
- 17 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 80 dkg magházától megtisztított alma, héjával együtt
- 1 db citrom leve
- 2 evőkanál kristálycukor
A tetejére:
- 10 dkg kókuszreszelék + 3 evőkanálnyi
- 3 db tojásfehérje
- 1 csipetnyi só
Elkészítés
Először elkészítjük az alma tölteléket: Az magházától megtisztított almát a hájával együtt apró kockákra vágjuk. Majd meglocsoljuk a citrom levével, és belekeverjük a 2 evőkanál kristálycukrot. Félretesszük.
Ezután a piskótatésztát keverjük össze a hozzávalókból a felsorolás sorrendjében.
Kivajazunk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát, és megszórjuk liszttel. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk. Rá helyezzük az almatölteléket, kicsit rá is nyomkodjuk.
Előmelegített sütőben 175 fokon sütjük 30 percig.
Közben elkészítjük a tetejére a kókuszkrémet: A 3 tojásfehérjét az 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, és folyamatosan hozzáadagoljuk a 17 dkg porcukrot. Végül fakanállal belekeverjük a 10 dkg kókuszreszeléket is.
Kivesszük a sütőből a piskótás almát, és rákenjük a kókuszos masszát. Megszórjuk még a 3 evőkanál kókuszreszelékkel. Visszahelyezzük a sütőbe, és utána még 10 percig sütjük. Az utolsó 5 percben sütőpapírt teszünk rá, hogy a kókusz meg ne égjen!
Kivesszük a sütőből, és hagyjuk a tortaformában kihűlni!!! Ez fontos!
Ha már hideg, akkor a kapcsot kikapcsoljuk a formán, és óvatosan felfelé lehúzzuk. Aztán hagyjuk még egy kicsit szikkadni. Körülbelül 1 óra múlva már szeletelhető!