Almás-körtés morzsasüti recept

Almás-körtés morzsasüti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1426

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almás-körtés morzsasüti recept

4 személyre

  • 8 db alma
  • 20 dkg körtebefőtt
  • 1 kiskanál fahéj
  • 18 dkg cukor
  • 18 dkg puha Rama + a formába
  • 15 dkg sütőporos liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál tej

A morzsához:

  • 12 dkg sütőporos liszt
  • 9 dkg rama
  • 6 dkg cukor
  • 1 kiskanál fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A körtét a meghámozott és vékony szeletekre vágott almával megegyező méretűre vágjuk, majd a kétféle gyümölcsöt összeforgatjuk a fahéjjal, és félretesszük.

A cukrot a Ramával habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a mandulát, majd a tojást és a tejet, és összedolgozzuk.

A tésztát egy 23 cm-es Ramával kikent kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és elrendezzük rajta a gyümölcsöket.

A morzsához a lisztet elmorzsoljuk a Ramával, hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat, majd a gyümölcs tetejére szórjuk, és a sütit 50-55 perc alatt aranybarnára sütjük.


Almás-körtés morzsasüti recepthez kapcsolódó receptek

Almás-körtés morzsasüti

Almás-körtés morzsasüti

Almás-körtés morzsasüti recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés