Almás-mákos kevert süti recept

Almás-mákos kevert süti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
240

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már napok óta nagyon kívántam a mákos süteményt. Elhatároztam, hogy tovább nem kínzom magam, ezért most hétvégén végre megsütöm az almás-mákos kevert süteményt. :) Húh, mikor legelőször beleharaptam abba a pihe-puha süteménybe, ami jó szaftos volt az almától, és a mák pedig feltette i-re a pontot ... az valami isteni volt, maga a mennyország. ;) Legszívesebben megettem volna a fél tepsi süteményt ... annyira ízlett és annyira vágytam már rá! :) Ha Te is szereted a mákos sütiket, akkor ezt a nagyiféle süteményt feltétlenül készítsd el!

6 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg mák (darált)
  • 4 db tojás
  • 4 db alma
  • 2 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 db kisebb citrom lereszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • szóráshoz porcukor

Elkészítés

Elkészítés: (tepsi mérete: 20cm x 36cm)

1. A megpucolt almákat (nagyobb lyukú reszelőn) lereszeljük. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.

2. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd az étolajat, a tejet, a csipet sót, a citrom lereszelt héját, a cukorral kevert tojást, a lereszelt almát és végül a darált mákot. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztamasszát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig sütjük (tűpróba).

4. Ha megsült és kihűlt, utána szép egyforma kockákra felvágjuk és porcukorral megszórjuk a tetejét.


Almás-mákos kevert süti recepthez kapcsolódó receptek

Almás-mákos kevert süti

Almás-mákos kevert süti

Már napok óta nagyon kívántam a mákos süteményt. Elhatároztam, hogy tovább nem kínzom magam, ezért most hétvégén végre megsütöm az almás-mákos kevert süteményt. :) Húh, mikor legelőször beleharaptam abba a pihe-puha süteménybe, ami…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés