Almás-mákos kocka csokoládé tetővel recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ezt a nagyon finom szaftos fűszeres almás-mákos süteményt mindenkinek egyszer ki kell próbálni! A mákos süti kedvelők imádni fogják. Jó pár napig puha marad, már ha marad, de szerintem biztosan sikere lesz! A csokoládé bevonat gondoskodik róla, hogy még zamatosabb legyen.
- 4 db tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg darált mák
- 3 evőkanál olívaolaj
- 40 dkg reszelt alma
- 2 dl tejföl
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 1 csipet őrölt csillagánizs
- 1 csipet őrölt kardamom
Csokoládémázhoz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
Elkészítés
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra
A sütőporral elkevert lisztet, a mákot, az olajat, a reszelt citromhéjat, fűszert és reszelt almát beledolgozzuk.
A masszát zsírpapírral bélelt tepsibe (20×30 cm) öntjük. A tejfölt elkeverjük simára, és lazán beleforgatjuk a tésztába, majd simára igazítjuk. 180ºC-ra előmelegített sütőben 165 fokon tűpróbáig sütjük kb 25-30 percig.
Gőz felett megolvasztjuk a tördelt csokoládét, a vajat, és végül ha félig megolvadt akkor a tejszínnel is simára keverjük.
A csokimázat a kihűlt sütemény tetején széles kés lapjával elsimítjuk.
A süteményt kockákra vágva tálaljuk.