Almás-müzlis keksz recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 35 perc
Megnézték: |
Jól indul a nap, ha tápláló, mégis könnyű és ízletes reggelivel kezdjük, például ezzel az almás-müzlis ropogós süteménnyel.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 db savanykás alma
- 22 dkg BL112-es liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 10 dkg vaj
- 6 dkg barna cukor
- 1 csipet só
- 8 dkg cukrozatlan műzlikeverék
- 1 db tojás
- 5 evőkanál tej
- 1 kiskanál fahéj
Elkészítés
A sütőt 190 °C-ra (légkeveréses sütő 170 °C, gázsütő 3-as fokozat) előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Megmossuk az almát, vékonyan meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, és kis kockákra vágjuk.
A lisztet és a sütőport egy tálban összeszitáljuk. A vajat darabokra forgácsoljuk, és a liszthez adjuk. A lisztet és a vajat kézzel gondosan elmorzsoljuk.
A cukrot, a sót és a fahéjat a felkockázott almával és a müzlivel egy másik tálban összekeverjük, azután összegyúrjuk a morzsával. Hozzáadjuk a tojást, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy a hozzávalók éppen csak összevegyüljenek.
Két kiskanállal 24 kupacot teszünk a tepsibe, egymástól 3 centis távolságra. 15 percig sütjük az előmelegített sütőben. Süteményes rácson hűlni hagyjuk – nem szükséges megvárni, amíg teljesen hideg lesz, ha úgy jobban szeretjük, langyosan is tálalhatjuk.
Egzotikus müzlifalatkák - A müzlikeverék, az almadarabkák és a fahéj helyett 5 dkg zabpelyhet, 5 dkg kókuszreszeléket és 15 dkg szárított és apróra vágott, vegyes trópusi gyümölcsöt, pl. ananászt, papaját és mangót keverünk a tésztába.