Almás-pudingos leveles tésztában recept

Almás-pudingos leveles tésztában

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
16

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az almaszezonban nagyon változatos sütiket lehet készíteni. Ilyen ez a pudingos almás is, nagyon finom.
4 személyre

  • 4 lap leveles tészta
  • Töltelékhez:
  • 14 db babapiskóta
  • 70 dkg reszelt alma (5 db nagyobb idared alma)
  • 3 ek barnacukor
  • ízlés szerint citromlé
  • ízlés szerint őrölt fahéj
  • Pudinghoz:
  • 80 g fehér csokoládé ízű pudingpor
  • 4 ek cukor
  • 800 ml tej
  • 1 db tojássárga a kenéshez

Elkészítés

A leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és hagyjuk felengedni. Széjjel vesszük, pontosan 4 lapből áll (Lidl-ben kapható). Egy kisebb tepsi aljába sütőpapírt teszünk. A két lapot egymás mellé fektetjük.A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, (Én kicsit kinyomkodtam a levét) Egyenletesen elosztjuk a piskótákon.A tejből, a 4 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még melegen, de ne forrón, a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A másik két tésztát villával megszurkáljuk, és ráfektetjük a pudingra. A tojássárgáját felverjük, és lekenjük a tésztát.Előremelegített sütőben 200 C fokon, kb. 30-35 percet sütjük, míg világosbarna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.


Almás-pudingos leveles tésztában

Almás-pudingos leveles tésztában

Az almaszezonban nagyon változatos sütiket lehet készíteni. Ilyen ez a pudingos almás is, nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés