Almás-pudingos leveles tésztában recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Az almaszezonban nagyon változatos sütiket lehet készíteni. Ilyen ez a pudingos almás is, nagyon finom.
- 4 lap leveles tészta
Töltelékhez:
- 14 db babapiskóta
- 70 dkg reszelt alma (5 db nagyobb idared alma)
- 3 evőkanál barnacukor
- ízlés szerint citromlé
- ízlés szerint őrölt fahéj
Pudinghoz:
- 80 g fehér csokoládé ízű pudingpor
- 4 evőkanál cukor
- 800 ml tej
- 1 db tojássárga a kenéshez
Elkészítés
A leveles tésztát kivesszük a mélyhűtőből, és hagyjuk felengedni. Szétszedjük, pontosan 4 lapból áll (Lidl-ben kapható). Egy kisebb tepsi aljába sütőpapírt teszünk. A két lapot egymás mellé fektetjük. A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 evőnaál cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, (Én kicsit kinyomkodtam a levét) Egyenletesen elosztjuk a piskótákon. A tejből, a 4 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még melegen, de ne forrón, a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A másik két tésztát villával megszurkáljuk, és ráfektetjük a pudingra. A tojássárgáját felverjük, és lekenjük a tésztát. Előremelegített sütőben 200 C fokon, kb. 30-35 percet sütjük, míg világosbarna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.