Almás-sajtos melegszendvics recept

Almás-sajtos melegszendvics
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
3410

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az aranysárga sajt alatta édes almával akkor a legfinomabb, ha vastag szelet teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérből készül a szendvics.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db kisebb alma
  • 4 vastag szelet teljes kiőrlésű lisztből készült friss kenyér
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 8 db zsályalevél
  • vaj a kenyerek megkenéséhez
  • fekete bors

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Az almát megmossuk, mindegyiket négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházat és cikkekre vágjuk.

A kenyérszeletek egyik oldalát a grillsütőben megpirítjuk. Közben a sajtot vékonyan felszeleteljük.

A kenyereket megfordítjuk és a pirítatlan felüket megvajazzuk. Rátesszük az almaszeleteket, majd erre jön a sajt. 4–5 percig sütjük, míg a sajt megolvad és az alma is átforrósodik.

Közben a zsályaleveleket megmossuk, szárazra töröljük és finomra összevágjuk. Ha a szendvics kész, a zsályát és a borsot rászórjuk és azonnal tálaljuk.

Tipp:

Az ementáli sajt helyett használhatunk egyéb, enyhén dióízű sajtfélét is, pl. gruy`ere-t vagy cheddar sajtot.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 357 kcal/1499 kJ energia, 26 g szénhidrát, 14 g fehérje, 23 g zsír (ebből 14 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Almás-sajtos melegszendvics

Almás-sajtos melegszendvics

Az aranysárga sajt alatta édes almával akkor a legfinomabb, ha vastag szelet teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérből készül a szendvics.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés