Almás-sajtos melegszendvics recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 15 perc
Megnézték: |
Az aranysárga sajt alatta édes almával akkor a legfinomabb, ha vastag szelet teljes kiőrlésű lisztből sütött kenyérből készül a szendvics.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 2 db kisebb alma
- 4 vastag szelet teljes kiőrlésű lisztből készült friss kenyér
- 15 dkg ementáli sajt
- 8 db zsályalevél
- vaj a kenyerek megkenéséhez
- fekete bors
Elkészítés
A grillsütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük. Az almát megmossuk, mindegyiket négyfelé vágjuk, kivágjuk a magházat és cikkekre vágjuk.
A kenyérszeletek egyik oldalát a grillsütőben megpirítjuk. Közben a sajtot vékonyan felszeleteljük.
A kenyereket megfordítjuk és a pirítatlan felüket megvajazzuk. Rátesszük az almaszeleteket, majd erre jön a sajt. 4–5 percig sütjük, míg a sajt megolvad és az alma is átforrósodik.
Közben a zsályaleveleket megmossuk, szárazra töröljük és finomra összevágjuk. Ha a szendvics kész, a zsályát és a borsot rászórjuk és azonnal tálaljuk.
Tipp:
Az ementáli sajt helyett használhatunk egyéb, enyhén dióízű sajtfélét is, pl. gruy`ere-t vagy cheddar sajtot.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 357 kcal/1499 kJ energia, 26 g szénhidrát, 14 g fehérje, 23 g zsír (ebből 14 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin