Almás-túros béles recept

Almás-túros béles
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
4408

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kanál tejföl
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék:

  • 60 dkg túró
  • 1 kg reszelt alma
  • 4 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg dara
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 kanál reszelt citromhéj
  • 20 dkg baracklekvár

Elkészítés

A tésztához való anyagokból linzeralapot készítünk, 2 részre osztjuk, vékonyan kinyújtjuk. Az alsó lapot valamivel nagyobbra készítjük, hogy a tepsi széleit is kibélelhessük. A töltésnél a tészta alsó lapját baracklekvárral megkenjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a habosra kevert vajat, a tojássárgákat, egy csomag vaníliás cukrot, kevés reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrot és végül a tojások felvert habját. Ha a túrót túl nedvesnek találjuk, előbb ruhán keresztül kinyomkodjuk, vagy több darát hintünk a tésztára, hogy a nedvességet felszívja. A baracklekvárral megkent lapra simítjuk a túrótölteléket, a tetején eloszlatjuk a kicsavart reszelt almát, és ráfektetjük a felső lapot. Egyenletes tűznél világosra sütjük.

Tipp: Én a sütő rácsát középre teszem és a sütőt 180 fokra melegítem és olyan kb.35-40 percig sütöm. De a sütési idő a sütőtől is függ. ezért mindenkinél más


Almás-túros béles recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés