Almás – joghurtos muffin recept

Almás – joghurtos muffin
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1796

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nálunk, most az unokák körében a muffin a menő! Finom, nem szárad ki, sokféle, és még olcsó is. Tojás felhasználás szempontjából sem mindegy, hogy mennyi kell bele.

6 személyre

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
  • 0.5 mokkáskanál só
  • 12.5 dkg barna cukor
  • 2.5 dl natúr joghurt
  • 1 db tojás
  • 8 dkg ráma margarin vagy vaj, esetleg kókuszzsír
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 db közepes nagyságú alma
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót összeforgatjuk. A tojást a cukrokkal habosra keverjük, beletesszük a joghurtot, és az olvasztott,lehűtött zsiradékot, a reszelt citromhéjat. Belekeverjük apránként a lisztes elegyet, majd a legvégén az apró kockára vágott almát. 24 db lesz belőle. Egy kapszliba 1,5 evőkanál nyers massza kell. Sütés: gázsütő 5-6 fokozat kb. 20-25 perc (tűpróba). Amikor kihűlt, vaníliás porcukorral finoman megszórjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Almás – joghurtos muffin recepthez kapcsolódó receptek

Almás – joghurtos muffin

Almás – joghurtos muffin

Nálunk, most az unokák körében a muffin a menő! Finom, nem szárad ki, sokféle, és még olcsó is. Tojás felhasználás szempontjából sem mindegy, hogy mennyi kell bele.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés