Almás - kócos süti recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 80 perc
Megnézték: |
Linzertészta pudinggal, almával, sült tojáshabbal. A fotó sütés előtt készült.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 20 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- 5 evőkanál tej
- 5 g sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 1 teáskanál vaj
- 4 db alma
- 2 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 6 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
- kevés ecet
Elkészítés
Keverjük ki a cukrot a vajjal és a tojások sárgájával. Tegyük bele az 5 evőkanál tejet, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben simítsuk el. A pudingport keverjük el a cukorral, főzzük fel a tejben. Egy kis vajjal tegyük bársonyossá, amíg hűl, majd kenjük a tésztára.
A hámozott, vékony szeletekre vágott almákat pároljuk puhára a vajban. Karamellezzük 5 dkg cukorral, majd kiskanállal tegyük apró halmokat a pudingra. A tojásfehérjét verjük habbá egy-két csepp ecettel. Ha már kemény, szórjunk bele 20 dkg porcukrot, verjük tovább, amíg fényes, nagyon kemény habot kapunk. Vonjuk be vele a tésztán a krémes almát.
Borzoljuk fel a habot. 160 fokos sütőbe helyezzük, és lassú hőnél 55-60 percig süssük, amíg a teteje színesedni kezd. Langymelegen, hosszúkásra szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta