Almás - kócos süti recept

Almás - kócos süti
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3127

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Linzertészta pudinggal, almával, sült tojáshabbal. A fotó sütés előtt készült.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 4 db tojássárgája
  • 5 evőkanál tej
  • 5 g sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • 1 teáskanál vaj
  • 4 db alma
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 6 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • kevés ecet

Elkészítés

Keverjük ki a cukrot a vajjal és a tojások sárgájával. Tegyük bele az 5 evőkanál tejet, a vaníliás cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben simítsuk el. A pudingport keverjük el a cukorral, főzzük fel a tejben. Egy kis vajjal tegyük bársonyossá, amíg hűl, majd kenjük a tésztára.

A hámozott, vékony szeletekre vágott almákat pároljuk puhára a vajban. Karamellezzük 5 dkg cukorral, majd kiskanállal tegyük apró halmokat a pudingra. A tojásfehérjét verjük habbá egy-két csepp ecettel. Ha már kemény, szórjunk bele 20 dkg porcukrot, verjük tovább, amíg fényes, nagyon kemény habot kapunk. Vonjuk be vele a tésztán a krémes almát.

Borzoljuk fel a habot. 160 fokos sütőbe helyezzük, és lassú hőnél 55-60 percig süssük, amíg a teteje színesedni kezd. Langymelegen, hosszúkásra szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Almás - kócos süti recepthez kapcsolódó receptek

Almás - kócos süti

Almás - kócos süti

Linzertészta pudinggal, almával, sült tojáshabbal. A fotó sütés előtt készült.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés