Almás, diós, fahéjas muffin recept

Almás, diós, fahéjas muffin
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1659

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyümölcsben és dióban bővelkedő muffin recept!

10 személyre

  • 36 dkg reszelt savanykás alma
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg felaprított friss vagy fagyasztott vörös áfonya
  • 12 dkg reszelt sárgarépa
  • 12 dkg aprított dió vagy pekándió
  • 25 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 2 kiskanál őrölt fahéj
  • 2 db kissé felvert tojás
  • 1.2 dl repceolaj

Elkészítés

Egy nagyobb tálban összekeverjük az almát és a cukrot, majd óvatosan hozzáforgatjuk a vörös áfonyát, a sárgarépát és a diót. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat, majd a két tál tartalmát alaposan összedolgozzuk. A felvert tojást összekeverjük a repceolajjal, és szintén beledolgozzuk az almás masszába.

18 kiolajozott sütőformát töltünk meg kétharmadig az elkészült masszával. 190 °C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Mielőtt a kész muffinokat kiemelnénk a sütőformákból, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 239 kalória, 11 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 24 mg koleszterin, 282 mg nátrium, 33 g szénhidrát, 2 g rost, 4 g fehérje.


Almás, diós, fahéjas muffin recepthez kapcsolódó receptek

Almás, diós, fahéjas muffin

Almás, diós, fahéjas muffin

Gyümölcsben és dióban bővelkedő muffin recept!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés