Almás bodzalekvár recept

Almás bodzalekvár
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
450

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A bodzabogyóból is főzhetünk lekvárt. Almával és fűszerekkel együtt nagyon finom.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 4 kis üveg lekvárhoz:

  • 50 dkg bodzabogyó (fekete, jó érett)
  • 50 dkg édes alma
  • 2 db citrom
  • 40 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag Knorr dzsemesítő
  • 1 dl víz

Elkészítés

A bodzaszemeket egy villa segítségével húzzuk le a száráról, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután a víz tetején úszkáló bodzaszemeket szedjük le, és dobjuk ki a szemétbe.

A megmosott, és alaposan lecsepegtetett bodzát tegyük egy edénybe, majd nyomjuk rá a citromok levét, és öntsük rá a vizet. Ezután adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, és keverjük össze.

Az almát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a bodzás-cukros keverékhez, és keverjük alaposan össze.

Ezután tegyük fel a tűzre, majd néha megkeverve, főzzük addig még a bodzaszemek összeesnek. (én kb. 20 percig főztem)

Amikor a bodza, és az alma is teljesen puhára főtt, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett szórjuk bele a Knorr dzsemesítőt. Ezután jó alaposan keverjük össze, majd töltsük bele az üvegekbe, majd légmentesen zárjuk le. Pár percre állítsuk fejtetőre, majd fordítsuk vissza és hagyjuk szobahőmérsékleten teljesen kihűlni.

Ízlés szerint le is turmixolhatjuk, és hogy a magok ne kerüljenek bele a dzsembe, szűrőn át is passzírozhatjuk.

Fogyaszthatjuk kenyérre, péksüteményre kenve, vagy éppen süteményekhez is.


Almás bodzalekvár recepthez kapcsolódó receptek

Almás bodzalekvár

Almás bodzalekvár

A bodzabogyóból is főzhetünk lekvárt. Almával és fűszerekkel együtt nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés