Almás céklakrémleves recept

Almás céklakrémleves
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
17532

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi téli krémleves recept, tele vitaminnal - almából és céklából!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg cékla
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 kiskanál köménymag
  • 4 ág kakukkfű
  • 2 kiskanál vaj
  • 3 db alma
  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • só, bors
  • tejföl és pirított köménymag a tálaláshoz

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A meghámozott céklát négybe vágjuk, majd egy tepsiben összekeverjük az olajjal, a köménymaggal és a kakukkfűvel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd 40-45 perc alatt puhára sütjük.

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és kockára vágott almát, és aranybarnára pároljuk. Ezután hozzáadjuk a céklát és az alaplét, és további 10 percig főzzük.

Ezután botmixerrel simára turmixoljuk, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor egy-egy kanál tejföllel díszítjük, és megszórjuk a pirított köménymaggal.


Almás céklakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Almás céklakrémleves

Almás céklakrémleves

Igazi téli krémleves recept, tele vitaminnal - almából és céklából!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás céklakrémleves recepthez

Zsófi - 2011. március 08.
Nagyon egészségesnek látszik, elkészitem én is. Jól nézki!