Almás csirke recept

Almás csirke
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
11742

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vendégeinket nem csak akkor tudjuk elkápráztatni, ha egész nap a konyhában szorgoskodunk. Az alábbi fogás 30 perc alatt elkészül, mégis olyan mutatós és ízletes, mintha egy elegáns francia étterem séfjének a remeke volna – ráadásul sokkal egészségesebb!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db közepes, finomra vágott mogyoróhagyma
  • 2 db meghámozott és 5 mm-es szeletekre vágott alma
  • 2.25 dl almalé
  • 1.75 dl mérsékelten sózott csirkealaplé
  • 1 evőkanál calvados vagy almalé

A csirkéhez:

  • 3.5 dkg sima liszt (BL 51)
  • bors ízlés szerint
  • 4 db filézett csirkemell, bőr nélkül, felszeletelve
  • 2 evőkanál tejszín

Elkészítés

Kevés olívaolajjal vékonyan kikenünk egy nagy teflonserpenyőt, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel, és a tűzhelyen közepes lángra tesszük. Beledobjuk a mogyoróhagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, és néhány percig sütjük. Hozzáöntjük az almalét, a csirkealaplét és a calvadost. Kevergetés mellett addig főzzük, amíg az alma megpuhul. Átöntjük egy közepes tálba, és tisztára töröljük a serpenyőt.

Egy ív zsírpapíron elkeverjük a lisztet a borssal. Beleforgatjuk a hússzeleteket, ügyelve, hogy mindenhol egyenletesen bevonja őket a liszt.

A serpenyőt ecsettel vagy spray-vel ismét vékonyan beolajozzuk, és közepes lángra tesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon addig pirítjuk, amíg majdnem átsülnek. Visszaöntjük az almás feltétet a serpenyőbe, és kevergetés közben felforraljuk. Takarékra állítjuk a lángot, és 2 percig csendesen főni hagyjuk. Belekeverjük a tejszínt, és tálaljuk.

Tipp:

• Ezt a fogást vadrizzsel és zöldbabbal is tálalhatjuk. Desszertként kockára vágott mangót adunk utána. Csirke- helyett pulykamellből is készíthetjük. A mártást a végén hozzákevert tejszín teszi bársonyossá. Mivel ehhez csak egy kevés tejszín szükséges, nem veszélyeztetjük az egészséges táplálkozással kapcsolatos céljainkat.

Miért egészséges?

Az alma ellágsavat és antioxidáns vegyületeket tartalmaz, amelyek csökkentik a szívinfarktus és a daganatos betegségek kockázatát. Egy rutin nevű hatóanyag is található benne, amely a C-vitaminnal együtt jótékony hatást fejt ki az érrendszerre.

A recept tápértéke:

Energia 265 kcal, zsír 5 g (ebből telített 2 g), fehérje 35 g, szénhidrát 19 g, nátrium 140 mg (só 0,35 g), élelmi rost 1,5 g., Hasznos káliumforrás (680 mg)


Almás csirke recepthez kapcsolódó receptek

Almás csirke

Almás csirke

Vendégeinket nem csak akkor tudjuk elkápráztatni, ha egész nap a konyhában szorgoskodunk. Az alábbi fogás 30 perc alatt elkészül, mégis olyan mutatós és ízletes, mintha…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás csirke recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2014. január 30.
Nagyon jó kis étel,tetszik.
thumb
vajdamarta - 2014. január 28.
Finom, gyors, egyszerű, ez kell nekem! Nagyszerű - persze fahéj nélkül...
Anita80 - 2011. november 13.
Nagyon köszi ezt a receptet tényleg nagyon finom:-)
Svajda Anikó - 2011. november 12.
Ha a lisztbe fahéjat is keverünk akkor még finomabb lesz.