Almás csirke

Almás csirke

Hármas hatás - bacon, csirke és alma egybesülése...

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db egész csirke
  • só, bors
  • 2 szem alma
  • 4 szelet bacon
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 240 °C-ra. A csirke belsejét sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük a meghámozott és lereszelt almával. A nyílást bevarrjuk, a csirkét betakarjuk a baconszeletekkel, a combokat kötözőspárgával összekötjük.

A húst egy tepsibe tesszük, a sütőben rövid ideig magas hőfokon sütjük, hogy a szalonna zsírja kiolvadjon, majd a hőmérsékletet lejjebb vesszük 190 °C-ra, és a csirkét további 1 órán át sütjük.

A sütési idő második felében a húst néhányszor meglocsoljuk a zsírjával. Amikor jól átsült, kivesszük a sütőből, levágjuk róla a spárgát, és feldarabolva tálaljuk.