Vendégeinket nem csak akkor tudjuk elkápráztatni, ha egész nap a konyhában szorgoskodunk. Az alábbi fogás 30 perc alatt elkészül, mégis olyan mutatós és ízletes, mintha egy elegáns francia étterem séfjének a remeke volna – ráadásul sokkal egészségesebb!
Kevés olívaolajjal vékonyan kikenünk egy nagy teflonserpenyőt, vagy bepermetezzük olajozóspray-vel, és a tűzhelyen közepes lángra tesszük. Beledobjuk a mogyoróhagymát, és megpirítjuk. Hozzáadjuk az almát, és néhány percig sütjük. Hozzáöntjük az almalét, a csirkealaplét és a calvadost. Kevergetés mellett addig főzzük, amíg az alma megpuhul. Átöntjük egy közepes tálba, és tisztára töröljük a serpenyőt.
Egy ív zsírpapíron elkeverjük a lisztet a borssal. Beleforgatjuk a hússzeleteket, ügyelve, hogy mindenhol egyenletesen bevonja őket a liszt.
A serpenyőt ecsettel vagy spray-vel ismét vékonyan beolajozzuk, és közepes lángra tesszük. A hússzeleteket mindkét oldalukon addig pirítjuk, amíg majdnem átsülnek. Visszaöntjük az almás feltétet a serpenyőbe, és kevergetés közben felforraljuk. Takarékra állítjuk a lángot, és 2 percig csendesen főni hagyjuk. Belekeverjük a tejszínt, és tálaljuk.