Almás cupcake juharsziruppal recept

Almás cupcake juharsziruppal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
904

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Almából csoda - kívül-belül gyümölccsel!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 marék mazsola
  • 1.5 dl száraz fehér portói
  • 2 db tojás
  • 28 dkg barna cukor
  • 2.2 dl tej
  • 35 dkg liszt + a formába
  • 12.5 dkg vaj + a formába
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 25 dkg alma

A szószhoz:

  • 8.5 dkg barna cukor
  • 8.5 dkg juharszirup
  • 1.5 dl víz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 12 dkg vaj
  • 1 db alma

Elkészítés

A mazsolát a portóiba áztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojást a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összedolgozzuk.

Hozzákeverjük a lisztet, a vajat és a fahéjat, azután a mazsolát és a meghámozott és apróra vágott almát is, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát egy kivajazott és kilisztezett muffinformába kanalazzuk, a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 5 percig állni hagyjuk, és a sütiket a formából kivesszük.

A szószhoz a cukrot, a juharszirupot és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és besűrítjük.

A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, majd hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott almát, és a szószt a sütikre locsoljuk. Melegen tálaljuk.


Almás cupcake juharsziruppal

Almás cupcake juharsziruppal

Almából csoda - kívül-belül gyümölccsel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés