Almás cupcake juharsziruppal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Almából csoda - kívül-belül gyümölccsel!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 marék mazsola
- 1.5 dl száraz fehér portói
- 2 db tojás
- 28 dkg barna cukor
- 2.2 dl tej
- 35 dkg liszt + a formába
- 12.5 dkg vaj + a formába
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 25 dkg alma
A szószhoz:
- 8.5 dkg barna cukor
- 8.5 dkg juharszirup
- 1.5 dl víz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 12 dkg vaj
- 1 db alma
Elkészítés
A mazsolát a portóiba áztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A tojást a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és összedolgozzuk.
Hozzákeverjük a lisztet, a vajat és a fahéjat, azután a mazsolát és a meghámozott és apróra vágott almát is, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát egy kivajazott és kilisztezett muffinformába kanalazzuk, a sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 5 percig állni hagyjuk, és a sütiket a formából kivesszük.
A szószhoz a cukrot, a juharszirupot és a vizet összeforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, és besűrítjük.
A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, simára keverjük, majd hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott almát, és a szószt a sütikre locsoljuk. Melegen tálaljuk.