Almás édesburgonya leves recept

Almás édesburgonya leves
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1024

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az almás-édesburgonyás leves hidegen és melegen is egyaránt kiváló, egészséges étel.

4 személyre

  • 2 db édesburgonya
  • 2 db hámozott alma (Idared Jonathan)
  • fehér bors
  • 5 db kardamom mag (vagy 6 db)
  • vanília aroma
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet csillagánizs
  • 1 doboz kókusztej
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 5 dkg nádcukor
  • 2 ek lime lé

Elkészítés

Az almát és az édesburgonyát apróra vágjuk, majd egy liter vízben feltesszük főni. Az ízesítőket beleszórjuk és a kókusztejet hozzáadjuk. Ha a burgonya is megpuhult, akkor összeturmixoljuk, és a tejszínben elkevert keményítővel besűrítjük.

Tálaláskor citromfűvel megszórjuk.

Nekem csak szárított volt, de az is megfelel.


Almás édesburgonya leves recepthez kapcsolódó receptek

Almás édesburgonya leves

Almás édesburgonya leves

Ez az almás-édesburgonyás leves hidegen és melegen is egyaránt kiváló, egészséges étel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés