Almás gombóc recept

Almás gombóc
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
474

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az almából nem csak pitét, de gombócot is készíthetünk.

4 személyre

  • 0.5 kg alma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 8 evőkanál búzadara
  • citromlé
  • 1 evőkanál cukor

Forgatáshoz:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

  • fahéjjal összekevert porcukor
  • tejföl

Elkészítés

Az almákat meghámozni és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszelni, majd kissé kinyomkodni a levét.

Ezután hozzákeverni a mézet, az egész tojásokat, a búzadarát, a fahajat és a cukrot. Ha lágynak találnánk a masszát, akkor még kicsi búzadarát lehet tenni hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.

Ezután hagyjuk kb. fél órát pihenni, majd vizes kézzel gombócokat formálni belőle.

Egy edénybe bőséges vizet önteni, és egy citrom levét belenyomni, majd felforralni.

Amikor már forr, óvatosan belehelyezni a gombócokat és megvárni hogy feljöjjenek a víz tetejére, majd még 1-2 percig főzni.

Végül szűrőkanállal kiszedni, és pirított zsemlemorzsába forgatni.

Az olajon kevergetve, szép barnára pirítani a zsemlemorzsát, majd beleforgatni a gombócokat.

Fahéjas porcukorral megszórva, és tejföllel meglocsolva tálalni.


Almás gombóc recepthez kapcsolódó receptek

Almás gombóc

Almás gombóc

Az almából nem csak pitét, de gombócot is készíthetünk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés