Almás gyűrűkalács recept

Almás gyűrűkalács
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
524

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ennek a tésztának az érdekessége az elkészítésében rejlik. Frissen a legfinomabb. A konyha megtelik a fahéj illatával, és télen, kakaóval vagy forró teával vacsorára a legjobb élvezet!

4 személyre

  • 5 dkg friss élesztő
  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2.5 dl tej
  • 3 szem közepes alma
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 10 dkg barna nádcukor

A kenéshez:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk, a lisztet összeszitáljuk a cukorral, sóval, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt.

Langyos tej hozzáadásával dagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

Ha a tészta megkelt, kissé átgyúrjuk, és kisujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.A tésztából 8-9 cm átmérőjű korongokat szaggatunk pogácsaszaggatóval. Az almának kiszúrjuk a magházát, és felszeleteljük úgy fél cm-es vastagságúra. Egy hosszúkás formát (21x12) kivajazzuk vastagon, és lisztezzük. Rétegezzük a tésztát az almát felváltva úgy hogy megkenjük a tészta mindkét oldalát olvasztott vajjal, szórjuk meg a tetejét fahéjas barna cukorral, majd helyezzünk közéje almakarikát. Folytassuk addig a rétegezést, amíg nem telik meg a forma az utolsó réteg tészta legyen. Fektessük vissza a formát a talpára, kenjük meg a tészta tetejét tojássárgájával elkevert tejjel, és hagyjuk kb. fél óráig pihenni. Előmelegített sütőben légkeveréses 165 fokon süssük 50 percig. Ha nagyon pirulna a teteje akkor fóliával takarjuk le.


Almás gyűrűkalács recepthez kapcsolódó receptek

Almás gyűrűkalács

Almás gyűrűkalács

Ennek a tésztának az érdekessége az elkészítésében rejlik. Frissen a legfinomabb. A konyha megtelik a fahéj illatával, és télen, kakaóval vagy forró teával vacsorára a legjobb élvezet!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés