Almás karaj recept

Almás karaj
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6214

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 75 dkg sertéskaraj
  • nagy szemű só, bors
  • 5 dkg liszt
  • 4 evőkanál vaj
  • 0.85 dl olívaolaj
  • 3 db zöld alma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db piros csilipaprika
  • 3.75 dl cider (almabor)
  • 2.5 dl csirkealaplé
  • 1.25 dl tejszín
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál frissen aprított majoránna
  • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • főtt rizs a tálaláshoz

Elkészítés

A karajt 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és enyhén belisztezzük.

A hússzeletek felét 2 evőkanál vaj és 2 evőkanál olaj keverékében, közepes lángon aranybarnára pirítjuk (oldalanként 1-1 perc). Újabb 2 evőkanál vajban és olívaolajban a többi húst is megsütjük.

Az almákat 8-8 gerezdre vágjuk, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, valamint a kimagozott és apróra vágott csilivel együtt a maradék olajban 3 perc alatt puhára pároljuk.

Felöntjük a ciderrel, 5 perc alatt visszaforraljuk kb. a felére, majd hozzáadjuk az alaplét, a tejszínt és a mustárt. Felforraljuk, majd a majoránnával együtt beletesszük a húst.

A szószt közepes lángon besűrítjük (közben a hús is teljesen átfő), majd sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemmel megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.


Almás karaj recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés