Almás karaj recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
- 75 dkg sertéskaraj
- nagy szemű só, bors
- 5 dkg liszt
- 4 evőkanál vaj
- 0.85 dl olívaolaj
- 3 db zöld alma
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 0.5 db piros csilipaprika
- 3.75 dl cider (almabor)
- 2.5 dl csirkealaplé
- 1.25 dl tejszín
- 4 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál frissen aprított majoránna
- 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem
- főtt rizs a tálaláshoz
Elkészítés
A karajt 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és enyhén belisztezzük.
A hússzeletek felét 2 evőkanál vaj és 2 evőkanál olaj keverékében, közepes lángon aranybarnára pirítjuk (oldalanként 1-1 perc). Újabb 2 evőkanál vajban és olívaolajban a többi húst is megsütjük.
Az almákat 8-8 gerezdre vágjuk, majd az apróra vágott hagymával és fokhagymával, valamint a kimagozott és apróra vágott csilivel együtt a maradék olajban 3 perc alatt puhára pároljuk.
Felöntjük a ciderrel, 5 perc alatt visszaforraljuk kb. a felére, majd hozzáadjuk az alaplét, a tejszínt és a mustárt. Felforraljuk, majd a majoránnával együtt beletesszük a húst.
A szószt közepes lángon besűrítjük (közben a hús is teljesen átfő), majd sózzuk, borsozzuk, és petrezselyemmel megszórva, főtt rizzsel tálaljuk.