Almás karamellás muffin recept

Almás karamellás muffin

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1233

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Aki szereti a karamellás almát, ezért a muffinért is odáig lesz. Előszeretettel ajánljuk reggelire vagy egyszerűen csak egy csésze kávé mellé.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 14 darabhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 2.5 kiskanál fahéj
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 db tojás
  • 2.4 dl félzsíros tej
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 2 kiskanál vaníliaaroma
  • 9 dkg hámozott, felaprított savanyú alma
  • 12 db felaprított tejkaramella

A tetejére:

  • 10 dkg barna cukor
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés

Egy nagyobb edényben összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Egy másik tálban a tojást felverjük a tejjel, a vajjal és a vaníliaaromával együtt, majd lazán összedolgozzuk az első edény tartalmával. Végül beleforgatjuk az almát és a karamellát.

A muffinpapírral kibélelt sütőformákat az elkészült masszával háromnegyedig töltjük. Összekeverjük a máz összetevőit, és a muffinok tetejére hintjük.

180 °C-on 20-25 percig sütjük (ha a tészta közepébe szúrt fogpiszkáló már tisztán húzható ki, készen van). Mielőtt a muffinokat sütőrácsra tesszük, 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk. Melegen tálaljuk.

Tápértékadatok:

Adagonként 245 kalória, 8 g zsír (ebből telített zsír 4 g), 33 mg koleszterin, 219 mg nátrium, 41 g szénhidrát, 1 g rost, 4 g fehérje.


Almás karamellás muffin recepthez kapcsolódó receptek

Almás karamellás muffin

Almás karamellás muffin

Aki szereti a karamellás almát, ezért a muffinért is odáig lesz. Előszeretettel ajánljuk reggelire vagy egyszerűen csak egy csésze kávé mellé.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés