Almás krémes recept
Beküldő: ibi1950 Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
Eléggé időigényes, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom. Igazi almaszezonra való sütemény, de szinte egész évben készíthető.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 kg alma
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor
- 4 evőkanál citromlé
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin + 4 dkg a fólia kenéséhez
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tábla katica tortabevonó tetszés szerint ét- vagy tej
- aszalt gyümölcs
Elkészítés
A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcsöt. (Pl. szilvát, áfonya, stb.)
4 tojást kettéválasztunk, a sárgájába beletesszük a cukrot, habosra verjük. Beletesszük a citromlevet és a sütőporral elkevert lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Ráöntjük a tepsiben levő almára és megsütjük. Amíg sül, a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, kihűtjük.
A margarint a por és vaníliás cukorral habosra keverjük és összevegyítjük a kihűlt pudinggal és a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (az alma van felül). Majd az előírás szerint elkészített csoki mázzal bevonjuk.