Almás krémes recept

Almás krémes
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
10581

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Eléggé időigényes, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom. Igazi almaszezonra való sütemény, de szinte egész évben készíthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg alma
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin + 4 dkg a fólia kenéséhez
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla katica tortabevonó tetszés szerint ét- vagy tej
  • aszalt gyümölcs

Elkészítés

A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcsöt. (Pl. szilvát, áfonya, stb.)

4 tojást kettéválasztunk, a sárgájába beletesszük a cukrot, habosra verjük. Beletesszük a citromlevet és a sütőporral elkevert lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Ráöntjük a tepsiben levő almára és megsütjük. Amíg sül, a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, kihűtjük.

A margarint a por és vaníliás cukorral habosra keverjük és összevegyítjük a kihűlt pudinggal és a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (az alma van felül). Majd az előírás szerint elkészített csoki mázzal bevonjuk.


Almás krémes

Almás krémes

Eléggé időigényes, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom. Igazi almaszezonra való sütemény, de szinte egész évben készíthető.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Almás krémes recepthez

Barbi - 2013. március 23.
Szia
Most az aljára is kell almát tenni és írod a receptben hogy alma felül van ezt nem igazán értem?
És a fólát minek kell az aljára tenni? Könnyen le jön a fólia róla
Köszönöm