Almás krémes

Almás krémes

Eléggé időigényes, de megéri a fáradságot, mert nagyon finom. Igazi almaszezonra való sütemény, de szinte egész évben készíthető.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg alma
  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 evőkanál citromlé
  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin + 4 dkg a fólia kenéséhez
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla katica tortabevonó tetszés szerint ét- vagy tej
  • aszalt gyümölcs
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tepsi-nagyságú alufóliát megkenünk margarinnal, a tepsit kibéleljük vele. Belerakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott almát. Tetszés szerint, tehetünk rá aszalt gyümölcsöt. (Pl. szilvát, áfonya, stb.)

4 tojást kettéválasztunk, a sárgájába beletesszük a cukrot, habosra verjük. Beletesszük a citromlevet és a sütőporral elkevert lisztet és a tojások habbá vert fehérjét. Ráöntjük a tepsiben levő almára és megsütjük. Amíg sül, a vaníliapudingot a tejben megfőzzük, kihűtjük.

A margarint a por és vaníliás cukorral habosra keverjük és összevegyítjük a kihűlt pudinggal és a megsült és kihűlt tészta tetejére kenjük (az alma van felül). Majd az előírás szerint elkészített csoki mázzal bevonjuk.