Almás kuszkusz recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 25 perc
Megnézték: |
A kusz egyszerű - a kuszkusz se bonyolultabb
- 1.5 evőkanál olaj
- 2 db piros és/vagy zöld kaliforniai paprika
- 1 evőkanál curry
- 2 dl almalé
- 2.5 dl csirkealaplé
- 2.5 dl kuszkusz
- 1 db zöld alma
- 5 dkg darált mogyoró
Elkészítés
Közepes lángon olajat melegítünk, beletesszük a kis darabokra vágott paprikát és a felaprított hagymát, és 5 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a curryt, és további 1 percig főzzük.
Hozzáöntjük az almalét és az alaplét, felforraljuk, majd belekeverjük a kuszkuszt és a kimagozott, feldarabolt almát.
A tűzről levéve, fedő alatt kb. 5 percig állni hagyjuk, míg a folyadék fel nem szívódik. Tálaláskor a kuszkuszt villával fellazítjuk, és tetejét meghintjük a darált mogyoróval.
Almás kuszkusz
A kusz egyszerű - a kuszkusz se bonyolultabb