Almás lepény recept

Almás lepény
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
821

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors és finom leveles tésztából készült almás sütemény.

4 személyre

  • 3 db alma
  • 40 dkg leveles tészta
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál barna cukor

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat).

2. Vágjuk félbe az almákat, és távolítsuk el a magházukat. Öntsük a citromlevet egy nagyobb tálba, engedjük fel egy kis hideg vízzel, és áztassuk bele a fél almákat: így nem fognak megbarnulni.

3. Fektessük a tésztákat egy nagy, sütőpapírral kibélelt tepsire, és egy nagyobb szeletelőkés fokával vágjuk be 1 cm-rel befelé a tésztákat ,körbe a szélén.

semmiképp se vágjuk át teljesen a tésztát. Így a tészta a sülés során felemelkedik majd, mint egy keret az almatöltelék körül.

4. Vegyük ki az almákat a citromos vízből,és töröljük le. Vágjuk a fél almákat újra félbe, a negyedeket pedig vágjuk tovább, vékony szeletekre.

5. Szórjuk meg a tésztaalapokat 1-2 evőkanál barna cukorral. A kerettől befelé, rakjuk sorokba az almaszeleteket sűrűn, egymást félig fedve. Annyi sort alakítsunk ki, amennyi befedi a margó széléig.

6. Egy kis lábosban melegítsük össze a vajat a maradék 1 evőkanál cukorral, és hagyjuk pár percig bugyogni, amíg világos karamellszínű szirupot nem kapunk. Kanalazzuk a szirupot az almára, majd tegyük a tepsit a sütőbe, a középső részébe.

7. Süssük úgy 20-25 percig, amíg a leveles tészta szépen felpuffad a töltelék körül, a gyümölcs pedig megpuhul és egy kis színt kap. Nem kell felvágni, mivel én előre akkora darabokat készítettem, amekkorára felszelték gyárilag a tésztát. Kisebb téglalapokra. Összesen 6 lapom lett.


Almás lepény recepthez kapcsolódó receptek

Almás lepény

Almás lepény

Gyors és finom leveles tésztából készült almás sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés