Almás máktorta baracklekvárral töltve recept

Almás máktorta baracklekvárral töltve
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4451

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mákja van - ha csokija is, akkor álljon neki!

4 személyre

  • 4 db tojás
  • 1.2 dl olvasztott vaj
  • 1 dl langyos víz
  • 0.5 rúd vaníliarúd
  • 6 db alma
  • 10 dkg mazsola
  • kevés rum
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 1 kisk. sütőpor
  • 40 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 12 dkg baracklekvár

Csokimázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg szeletelt mandula

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A tojássárgájákat habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a vizet és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd belekeverjük a lereszelt almát és a rumba áztatott mazsolát.

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd óvatosan az almás keverékhez vegyítjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a mákkal és a citromhéjjal, és ezt is összedolgozzuk a tojásos-almás keverékkel. A masszát tepsibe öntjük, és sütőben kb. 30 percig sütjük.

A tortát kihűlés után félbevágjuk, az egyik lapot megkenjük a felforralt baracklekvárral, a másik lapot pedig a tetejére helyezzük.

A csokit és a tejszínt gőzfürdőn felmelegítjük, összekeverjük, majd kissé visszahűtjük és bevonjuk vele a tortát. Amíg még langyos a bevonat, megszórjuk pirított mandulával.


Almás máktorta baracklekvárral töltve

Almás máktorta baracklekvárral töltve

Mákja van - ha csokija is, akkor álljon neki!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés