Almás, mézes, kecskesajtos lepény recept

Almás, mézes, kecskesajtos lepény

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
921

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tenyérbe mászó - szájba kúszó!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • kevés liszt
  • 1 db tojás
  • 15 dkg friss kecskesajt
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 csipet só
  • 3 db közepes méretű Gala alma, meghámozva, vékony szeletekre vágva
  • 3 evőkanál vaj, megolvasztva
  • 25 dkg méz + a tetejére

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 evőkanál jéghideg víz
  • csipetnyi só

Elkészítés

Sütőpapírral kibélelünk két tepsit. A tészta hozzávalóit egy villa segítségével összedolgozzuk, majd gombócot formázunk belőle és egy vékonyan lisztezett munkalapon kinyújtjuk. 16 darab kb. 12 cm átmérőjű kört vágunk kiszúró vagy pohár segítségével, majd a körök felében egy kisebb átmérőjű formával újabb köröket vágunk. A szélekből tésztagyűrűket készítünk, és mindegyik korongra ráteszünk egy-egy gyűrűt. A szélüket megkenjük a felvert tojással, és fél órára hűtőbe tesszük.

A sütőt 190 ºC-ra előmelegítjük. Egy nagy tálban összekeverjük a sajtot, a citromlét és a sót, majd megtöltjük a tésztakarikák közepét a masszával, végül a tetejükre rátesszük az almaszeleteket.

Egy tálkában összekeverjük a vajat a mézzel, majd a tészta tetején lévő almákat megkenjük vele. Kb. 35 percig sütjük, amíg az alma meg nem puhul, és a tészta aranybarna nem lesz.

A lepényeket tányérokra helyezzük, és mindegyikre 1-1 evőkanál mézet csorgatunk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk. (A legjobb, ha tálalás előtt 4-6 órával előbb megsütjük a lepénykéket, majd szobahőmérsékleten tároljuk. Közvetlenül a fogyasztás előtt kb. 5 perc alatt megmelegítjük, és csak a tálalás előtt ízesítjük mézzel a tetejüket.)


Almás, mézes, kecskesajtos lepény recepthez kapcsolódó receptek

Almás, mézes, kecskesajtos lepény

Almás, mézes, kecskesajtos lepény

Tenyérbe mászó - szájba kúszó!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés