Almás palacsinta vanília-öntettel recept

Almás palacsinta vanília-öntettel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1215

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, ám nagyon finom. Tálalhatjuk vanília-öntettel, vagy ízlés szerint csak porcukorral megszórva.

4 személyre

  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 dl tej
  • 2 db alma
  • őrölt fahéj

A vanília öntethez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)

Elkészítés

Egy tálba beletenni a tojásokat, a csipet sót, cukrot, vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahajat, és a tej felét, majd kézi habverővel jól összekeverni.

A lisztet összekeverni a sütőporral, és a szódabikarbónával, majd az előzőleg összekevert masszához szitálni, és szintén összekeverni.

Ezután nagyobb lyukú reszelőn, belereszelni az előzőleg meghámozott almákat, majd belekanalazni az olvasztott vajat, és hozzáönteni a maradék tejet. Alaposan összekeverni, hogy egy sűrűbb palacsintatészta legyen.(ha szükséges, még tejet önteni hozzá)

A teflon palacsintasütőt egy pici olajjal megspriccelni, majd a masszából kisebb halmokat kanalazni bele. (nem kell elteríteni, csak amennyit a massza magától szétterül, így vastagabb palacsinták lesznek)

Végül a palacsinták mindkét oldalát szép lassan aranybarnára sütni.(sütés közben egy spatulával óvatosan átfordítani)

A vaníliás pudingport, a vaníliás cukrot, az ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a fahajat, és a reszelt narancshéjat 2 dl tejszínnel simára keverni.

A tejet felmelegíteni, majd állandó keverés mellett hozzákeverni a tejszínes-pudingos keveréket. Pár percig kevergetve főzni, hogy kicsit besűrűsödjön.

Tálaláskor a palacsinta tetejére kanalazni a fahajas-vaníliás öntetet.


Almás palacsinta vanília-öntettel recepthez kapcsolódó receptek

Almás palacsinta vanília-öntettel

Almás palacsinta vanília-öntettel

Egyszerű, ám nagyon finom. Tálalhatjuk vanília-öntettel, vagy ízlés szerint csak porcukorral megszórva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés