Almás pite recept

Almás pite
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
17804

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy régi családi pite recept, még édesanyám készítette így az almás pitét. Ő nem tett a tésztájába citromhéjat, de én szeretem benne az ízét. Én is zsírt teszek a tésztába, mert omlósabb tőle, mint a margarintól. Természetesen margarinnal is készíthető, de abból 25 dkg kell bele, és egy evőkanállal kevesebb tejföl.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg zsír
  • 45 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • liszt a tészta nyújtásához

A töltelékhez:

  • 1.5 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • ha nem elég savanykás az almánk, akkor citromlé

Elkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, és tésztareszelőn lereszeljük. A lereszelt alma levét kinyomkodjuk, belekeverjük a cukrot, a fahéjat és megkóstoljuk, hogy elég édes – savas-e. Ha kell, ízesítjük. (Az alma levét leszűrjük, és frissen megisszuk.)

A tésztához a lisztet összemorzsoljuk a zsírral, és belekeverjük a többi hozzávalót. Két részre osztjuk, mindkét részt tepsi nagyságúra nyújtjuk. Az egyik tésztát a tepsi aljára terítjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, az almát egyenletesen elosztjuk rajta, majd a tészta másik felével betakarjuk.

Villával megszurkáljuk a tészta tetejét, és előmelegített 200 °C-os sütőbe tesszük. 10 perc után 170 °C-ra mérsékeljük a sütő hőmérsékletét, és még kb. 20 percig sütjük. Kockára vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.


Almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Almás pite

Almás pite

Ez egy régi családi pite recept, még édesanyám készítette így az almás pitét. Ő nem tett a tésztájába citromhéjat, de én szeretem benne az ízét. Én is zsírt teszek a tésztába, mert omlósabb tőle, mint a margarintól. Természetesen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés