Almás pite recept

Almás pite
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
13083

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy klasszikus almás pite recept.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • zsemlemorzsa

A töltelékhez:

  • 1.5 kg alma
  • ízlés szerint cukor, fahéj

Elkészítés

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összeállítjuk a tésztát. 1 órát hűtőben pihentetjük. Ezek után a két egyenlő részre osztjuk, majd az egyik felét egy 30 x 35 cm-es tepsibe tesszük. Megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, beterítjük a lereszelt almával, majd megszórjuk fahéjjal. Beterítjük a tészta másik felével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben készre sütjük. Porcukorral meghintjük.


Almás pite recepthez kapcsolódó receptek

Almás pite

Almás pite

Egy klasszikus almás pite recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés