Almás pite (fahéj almával) recept
Beküldő: Turbucz Károly Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 170-180 C°-on sütjük arany barnára ezt az almás pitét. Finom omlós lesz a tészta.Az étvágy pedig meg jön a látványtól!!!
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 25 dkg ráma margarin
- 12 dkg porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- 0.5 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipetnyi só
- 1 db tojássárgája a kenéshez
A töltelékhez:
- 1 kg reszelt alma (levétől kinyomott)
- 17 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 12 dkg őrölt dió
- 2 evőkanál kekszmorzsa
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- egy kevés citromlé
Elkészítés
A sütőporral, sóval elkevert lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. Két cipóra osztjuk: az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére (a tepsit kikenjük margarinnal és megszórjuk kekszmorzsával). Beletesszük a kinyújtott tésztát.
Meghintjük kekszmorzsával és az őrölt dióval, majd elterítjük rajta az almatölteléket. Befedjük a tészta másik felével. Villával megszurkáljuk és megkenjük a tojás sárgájával és "zsumesz" be a sütőbe!
Almás pite (fahéj almával) recepthez kapcsolódó receptek
További Pite receptek kategóriák
Almás pite (fahéj almával)
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 170-180 C°-on sütjük arany barnára ezt az almás pitét. Finom omlós lesz a tészta.Az étvágy pedig meg jön a látványtól!!!
Hozzászólások a(z) Almás pite (fahéj almával) recepthez
Rákosi Andrásné - 2011. október 19.
blahunka Attiláné - 2011. augusztus 20.
Micuka - 2011. augusztus 20.
fecó - 2011. augusztus 20.